diumenge, 5 d’agost del 2012

Mont Pinacle i Llac Lyster

Avui hem anat d'excursió al Mont Pinacle i al Llac Lyster, a uns 12 km de la frontera amb els Estats Units.
El Mont Pinacle és una muntanyeta de 675 m d'alçada a la que es puja des d'un camí que surt del poblet de Baldwin Mills i que va travessant boscos força frondosos. El desnivell no és gran (uns 164 m), però hi ha algun tram amb força pendent. És una excursió d'una horeta de pujada  que els nens han fet molt bé i que té la recompensa de gaudir del paisatge espectacular que envolta el Llac Lyster, com podeu comprovar en la primera fotografia. Hi ha un penyasegat de 190 m de desnivell amb el llac, amb una paret vertical idònia per a qui li agradi fer escalada.
Tot i que la zona del Mont Pinacle és un hàbitat del falcó pelegrí, no n'hem vist cap. Hi haurem de tornar un altre dia a veure si tenim més sort.
A la tornada, res millor per refrescar-nos que una capbussada al Llac Lyster, tot contemplant el Mont Pinacle al que hem ascendit. La vista la podeu veure a la segona fotografia. Hem trobat les aigües d'aquest llac més netes que les del Llac Magog i Memprhémagog. Finalment, de camí cap a casa, ens hem aturat a fer un gelat a la concorreguda fàbrica de formatges i gelats de Coaticook.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada