dijous, 16 d’agost del 2012

Cruïlles regulades amb "arrêts"

Com us havíem promès en l'apunt Semàfors, avui us parlarem de les cruïlles regulades amb stops en totes les vies d'accés. Bé, de fet, aquí al Quebec - excepte en les zones anglòfones - no són stops sinó arrêts. Deu ser de les poques zones del món on, com a signe d'identitat, han traduït el nom del senyal que obliga a aturar-se.
Aquest tipus de cruïlles són força comunes tant aquí com als Estats Units. Sota el senyal, n'hi ha un altre que indica el tipus d'intersecció: de 4 carrers (com el de la foto), de 3 o de 2. La regla és fàcil: el primer que arriba a la línia d'aturada, és el primer que passa. Després pot circular el segon que està a la línia de l'stop i així succcessivament. És important saber que encara que arribis segon, darrere un cotxe que circula pel teu carril, si quan t'atures a la línia d'stop hi ha un altre cotxe en algun altre punt, l'has de deixar passar.
I si arriben dos cotxes al mateix moment? Doncs no cal recórrer a la foto finish, sinó que té preferència qui té la dreta lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada