dissabte, 25 d’agost del 2012

Carreteres amb pendents forts


Els dies que vam estar per la regió de Charlevoix vam circular per carreteres que havien de salvar desnivells d'uns 600 metres en uns 2 o 3 quilòmetres. Vam trobar alguns trams amb pendents de fins al 18%, com anuncia el cartell de la dreta. Aquests cartells avisant dels pendents es van trobant al llarg de les carreteres. I és que més val estar advertit perquè el cotxe es va accelerant força tot baixant per la rampa amb el riu Saint-Laurent de fons. Imaginem que conduint un camió deu ser tota una altra sensació. Com que més val prevenir, hi ha un altre cartell a l'esquerre que diu com s'ha de comprovar l'estat de frens per no tenir sorpreses desagradables a mig camí. De tota manera, al final, hi ha una zona d'aturada d'emergència. És la mentalitat d'aquí: intentar-ho tenir tot controlat.

2 comentaris:

  1. Hola compatriotes!

    Estic molt content d'haver trobat aquest blog. La veritat és que m'interessa molt el Quebec, sobretot ara que hi ha eleccions. El més trist és que anar-hi, ara per ara, és massa car per a mi.

    Us segueixo!

    À bientôt!

    ResponElimina
  2. Benvolgut Josep:

    Gràcies pel teu missatge. Esperem poder anar-te il·lustrant de com és la vida per aquí. Certament, el viatge és car i la vida aquí també, tot i que el (de moment) canvi favorable de l'euro a dòlar canadenc ajuda una miqueta.

    Salutacions,

    ResponElimina