dissabte, 6 d’octubre del 2012

Mosaic de colors al Parc Nacional de la Mauricie

Avui hem anat a admirar els colors de la tardor al Parc Nacional de la Mauricie. Aquest Parc, a diferència dels que havíem visitat fins ara, no pertany al Govern del Quebec sinó al Govern del Canadà. El Parc Nacional de la Mauricie preserva una zona representativa de l'escut canadenc o escut Laurentidià. El Parc Nacional de la Mauricie té uns 150 llacs i estanys, i és una successió de boscos de coníferes i arbres de fulla caduca.
Tot i que el dia ha començat amb pluja, a migdia ha parat de ploure i fins i tot hem pogut veure una mica el Sol, abans que tornés a ploure altre cop. Degut al temps només hem pogut caminar per un parell de senders i ens hem hagut de conformar en seguir la carretera que dóna la volta al parc i que té diversos miradors per contemplar el paisatge. 
La vista que hi ha sobre el Llac Wapizagonke, que té uns 16 km de llarg, és espectacular, com podeu veure en la primera fotografia. En aquest mateix llac hi ha també l'Île aux pins, que avui presentava la coloració que es veu en la segona fotografia. I com a mostra de la varietat de colors que hi ha, us adjuntem una altra foto més. De fet, avui, no ens hem pogut resistir a l'intent d'immortalitzar el que vèiem amb la càmera de fotos.
De fet, l'observació dels colors als parcs naturals, té l'avantatge que no estan trencats per senyals de la civilització com poden ser cases o fils elèctrics i que són en zones d'un encant especial. Ara ja fa uns dies que miris on miris (als jardins i parcs de les ciutats o a les vores de les carreteres i autopistes) veus diferents tonalitats de vermell, groc, taronja, verd o marró que s'agraeixen molt a la vista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada