dimecres, 31 d’octubre del 2012

Halloween

Per fi ha arribat l'esperat Halloween! La tarda-vespre del dia 31 d'octubre és quan els nens (i no tan nens) passen per les cases a demanar si volen fer trick or treat (truc o tracte). Si responen truc cal fer una entremaliadura i si et diuen tracte, et donen llaminadures.  De fet, ja no calia ni que ho diguessin, ja que només trucar a la porta de les cases, t'obrien ràpidament i et donaven les llaminadurs. Això sí, calia anar disfressat, com la fada, la bruixa i el ninja que veieu a la fotografia. Ara bé, no es passa a totes les cases sinó únicament a les que estan adornades amb motius de Halloween, com el típic Jack-o'lantern (la carbassa foradada i il·luminada) i que tenen el llum obert. Si el llum és tancat vol dir que o bé no volen participar-hi o bé que han acabat les llaminadures que tenien per repartir. En algunes cases s'ho  havien treballat molt: t'obrien disfressats, tenien diferents tipus de llaminadures preparades en petites bossetes amb motius de Halloween i estaven decorades amb molt bon gust. I amb poca estona es poden recollir llaminadures per tot l'any. Pels carrers, tot i que avui plovia, es podien veure una gran quantitat de nens i adults disfressats, ja que aquí és una gran i esperada festa. I els que anaven en cotxe, havien d'estar molt alerta perquè hi havia molts nens pels carrers. Per això, avui també pràcticament tota la policia estava mobilitzada i fins i tot hem trobat un cotxe patrulla que també repartia llaminadures. Ens han comentat que normalment per Halloween fa molt fred. Avui, no en feia, però just a l'hora de sortir s´ha posat a ploure. De totes maneres això no ha impedit que es pogués celebrar la festa. I demà, la normalitat continua, ja que aquí per Tots Sants no és festiu.

4 comentaris:

  1. Hola!! M'acabo de posar al dia del blog. Dir-vos, una altra vegada, que és un plaer llegir-lo. Els nens i nenes de la classe de 2n, també tenien prevista una petita festa de Halloween, però finalment per un petit problema, es va haver de suspendre. Nosaltres ara hem estat de fires!
    Seguim pendents.

    Marta Julià

    ResponElimina
  2. Molt bé.... una festa molt simpàtica, nosaltres, tal com vaig dir-vos hem fet la castanyada a Sant Pere, us hem trovat a faltar.
    Avui dia de Tots Sants com és tradició,ha sigut festa i fins hi tot la majoria han fet el pont fins dilluns.
    fins un altre. mariangels

    ResponElimina
  3. Hola Marta,
    Ens n´alegrem que t´agradi el bloc. Gràcies per seguir-lo.
    Ens havien comentat que aquest any feieu Halloween. Em sap greu que al final no ho poguéssiu fer. La veritat és que em va sorprendre positivament aquesta festa!!

    Molts records,
    maria

    ResponElimina
  4. Hola tieta,

    Nosaltrem hem fet castanyes bullides amb matafaluga i han quedat prou bones. També hem cuit algun moniato.

    Ens n' alegrem que la castanyada hagi anat bé. Aquí no és festa avui. De fet, ni ahir que era el gran dia de Halloween va ser festa.

    Molts records i bon profit!!
    maria

    ResponElimina