dimarts, 21 d’agost del 2012

Chute Montmorency


De tornada de Tadoussac ens vam aturar al Parc de la cascada, o chute en francès, Montmorency, al costat mateix de la ciutat de Quebec. Aquest és un salt d'aigua que fa el riu Montmorency abans de desembocar al riu Saint-Laurent, a pocs metres del costat oest de la pintoresca illa d'Orleans. Tot i que sovint hi ha més cabal que ahir, és un salt d'aigua espectacular ja que té una alçada de 83 m, 30 m més que les cascades del Niàgara. Samuel de Champlain, fundador de la ciutat de Quebec, va posar el nom de Montmorency al salt d'aigua i al riu en honor a Charles de Montmorency-Damville, qui exercí les funcions de Ministre de Marina de França i fou mentor seu.
Hi ha un pont penjant que permet passejar per damunt el salt d'aigua. A aquest pont s'hi pot pujar amb un telefèric, com vam fer nosaltres, o amb unes escales.
A l'hivern el salt d'aigua es congela tot, fent les delícies dels escaladors de gel. Entre els nostres objectius no està fer aquesta escalada. Ens conformarem a anar-ho a mirar.

2 comentaris:

  1. Això és impressionant!!
    quantes experiències que recollireu!!
    Una abraçada,
    Miquel.

    ResponElimina
  2. Hola Miquel:
    Gràcies pel comentari. Sí, el salt d'aigua és impressionant. Mirarem d'anar transmetent les experiències pel bloc.
    Molts records

    ResponElimina