diumenge, 30 de desembre del 2012

Empire State Building

Avui hem fet de turistes típics i tòpics i hem pujat a l'Empire State Building, que es va inaugurar el maig de 1931 i que té 443 m d'alçada totals. L'Empire State Building va ser l'edifici més alt de Nova York des de 1931 (data de la seva inauguració) fins el 1972 (amb la construcció de les Torres Bessones del World Trade Center) i des l'11 de setembre de 2001 fins el 30 d'abril de 2012 quan l'One World Trade Center, encara en construcció, el va sobrepassar. Aquest és un edifici molt popular, sobretot des de la seva aparició a la pel·lícula King Kong l'any 1933.
Per pujar-hi, però, hem hagut de passar per un calvari de 2 hores de cua. Havíem comprat unes entrades amb anterioritat que teòricament ens havien d'estalviar bona part de la cua. A l'hora de la veritat, però, només ens hem pogut saltar un petit tros de la cua, la que es feia per comprar entrades en la mateixa torre.  Als turistes, ens prenen el pèl quan volen i a tot arreu!
Hem pujat al mirador que hi ha a la planta 86, que dóna a l'exterior. N'hi ha un altre, tancat amb vidre, a la planta 102, però s'ha de pagar més per pujar-hi. En el mirador de la planta 86, el típic que surt a les pel·lícules, es pot donar tota la volta i veure la ciutat des d'una altra perspectiva. Hem tingut sort i el dia era força clar, tot i que, degut al fort vent, caminar pel costat oest era dificultós perquè el vent se'ns enduia. Us mostrem una de les fotografies que hi hem fet, en la que, en primer terme, es veu l'edifici Chrysler, construït el 1930 i, a parer nostre, molt més bonic que l'Empire State

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada