dilluns, 10 de setembre del 2012

Un plat típic canadenc


Un esmorzar (o berenar) típic són els pancakes amb xarop d'erable. Els pancakes es preparen de manera similar a una crêpe, però són més gruixuts i esponjosos, segurament perquè porten llevat. Un es pot preparar la massa o pot comprar la farina preparada per fer-los. En aquest darrer cas només fa falta barrejar-la amb aigua (en la proporció adequada) i coure-la a la paella. Si el pancake és habitual aquí, ho és molt més el xarop d'erable (així com d'altres productes d'aquest arbre). L'erable és un arbre típic d'aquí, la fulla del qual es troba en la bandera del Canadà. L'erable a la tardor queda amb les fulles ben vermelles (ara ja se'n comença a veure algun, i realment la tardor promet). A la primavera, de l'erable se n'obté un xarop (esperem poder-ho veure i explicar-vos-ho quan arribi el moment) que és dolç i que és el que es posa sobre els pancakes. Aquest xarop també es fa servir per cuinar diferents plats com porc amb salsa d'erable, gelat o pastís d'erable, entre altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada