dimarts, 4 de setembre del 2012

Sorpreses a l'hora de pagar

A Amèrica del Nord hi ha una diferència important amb el preu de qualsevol producte o servei: les taxes normalment no hi són incloses. Per tant, quan es passa per caixa, s'afegeix el seu import, de manera que sempre tot acaba costant més del que estava anunciat.
Al Quebec hi ha dues taxes: la taxa sobre els productes i serveis (T.P.S.) i la taxa de venda del Quebec (T.V.Q.). La T.P.S. és una taxa fixada pel Govern Federal del Canadà que grava amb un 5% qualsevol import. La T.V.Q. la fixa el Govern del Quebec i és el 9,5% de la suma del preu de venda i de la T.P.S. Les dues taxes estan administrades pel Govern del Quebec.
Per si això no fos poc, als restaurants i en alguns hotels, cal afegir-hi la propina. Es considera que la propina ha de ser del 15% de l'import si el servei ha estat correcte. Els cambrers estan molt interessats en què la gent deixi propina, ja que bàsicament constitueix el seu sou. Per això, la majoria d'ells són molt servicials i atents. A vegades, massa i tot. 
En alguns llocs turístics, la propina o ja la compten directament o ja indiquen quin és el seu import. El pagament de la propina ja està preparat fins i tot si es paga amb targeta de crèdit. O bé s'incorpora amb el percentatge o la quantitat seleccionada pel client o bé s'indica quant es vol deixar, se signa el rebut i ja afegeixen l'import a la transacció. Tot això fa que, al final, sempre hi ha sorpreses (desagradables) a l'hora de pagar ja que l'import pot haver pujat entre pràcticament un 15% o bé un 30% si s'ha de deixar propina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada