dissabte, 15 de setembre del 2012

Comprar vi al Quebec

Comprar vi al Quebec és una mica diferent a comprar-lo a Catalunya. Als supermercats i botigues es pot trobar vi, però l'oferta és molt reduïda i, normalment, de no molt bona qualitat. Si es vol comprar vins i licors de més qualitat, com hem volgut fer alguna vegada per portar un present que ens fes quedar bé quan ens han convidat a dinar o a sopar, s'ha d'anar a alguna de les moltes botigues de la SAQ (Société des Alcools du Québec), com la que us mostrem a la foto i que no tenim gaire lluny de casa.
La SAQ és una societat del Govern del Quebec que es va fundar el 1921, en l'època de la llei seca quan al Quebec, a diferència de les altres províncies canadenques i dels Estats Units, es va optar per oferir begudes alcohòliques però amb el control de l'administració pública. Actualment, com a empresa pública, la SAQ és una font d'ingressos per al Govern, però també promou activitats d'educació en el consum responsable de l'alcohol. En aquest sentit, és un model força semblant al dels països escandinaus.
La botiga que tenim aprop de casa és de la sèrie SAQ Sélection, en la que hi ha una oferta de vins i licors de major qualitat. Malauradament, els preus són força més cars que els que hi ha a Catalunya. Com podeu veure en la segona fotografia, és una bona enoteca, amb vins de tot el món, tot i que, quantitativament, hi predominen els vins francesos. Hi hem trobat també vins catalans, tot i que no de totes les denominacions d'orígen del país, ja que només hi hem vist vins del Penedès, Costers del Segre, Priorat, Montsant i Terra Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada