diumenge, 31 de març del 2013

Conillet de Pasqua

Avui és Diumenge de Pasqua. A més de les celebracions religioses, una tradició d'aquest dia aquí, a l'igual que en altres països, és el Conillet de Pasqua. El Conillet passa la nit de dissabte a diumenge per les cases i amaga ous i figures de xocolata que, l'endemà al matí, els nens han de buscar per poder menjar-se'ls. En alguns països on no fa tan fred s'amaguen els ous a l'exterior però aquí ens han dit que no és massa habitual, malgrat aquest any tenim unes temperatures prou agradables. La fotografia superior dreta mostra les manualitats que han fet els nostres fills a escola per aquestes festes: gallines plenes d'ous de xocolata i un ou dur pintat. Pel que fa a la mona, aquí no és típica però sí que es preparen pastissos de Pasqua. Ara bé, el que abunda, sobretot, són les figures de xocolata que n'hi ha de molts tipus diferents, ja siguin petites, grans o molt grans, com uns conills que feien aproximadament un metre de llarg i que us mostrem en la fotografia dreta inferior. A casa ha vingut el Conillet i, malgrat aquest any ens hem quedat sense tortell de Rams i bunyols, avui sí que menjarem la mona casolana de la fotografia de l'esquerra. Bona Pasqua a tots!

2 comentaris:

  1. QUINA BONA PINTA QUE TE AQUESTA MONA !!AQUI A L'ESCOLA TAMBÉ VA VENIR EL CONILLET I ENSVA DEIXAR MOLT OUS DE XOCOLATA PER TOT EL PATI.
    MOLTS PETONETS PER TOTS, I UN MÉS GRAN PER L'AGNÈS.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse,
      Ens n´alegrem que el conillet de Pasqua hagi visitat l'escola. L'Agnès segur que hagués estat molt contenta ja que li encanta la xocolata!
      Molts records,

      Elimina