dimecres, 20 de febrer del 2013

Empreses llevaneus

Una de les tasques que s'ha de fer quan acaba una nevada és treure la neu acumulada per així evitar patinades al caminar i al conduir. Per això, com ja us havíem comentat, tothom té a casa pales per fer aquesta feina. Hi ha també molta gent que té contractada la neteja de la neu a empreses que s'hi dediquen, que sovint són les mateixes que a l'estiu s'encarreguen de de segar la gespa i fer el manteniment dels jardins. Per això, en dies com avui, en el que ha nevat una mica (entre 10 i 15 centímetres) és habitual veure, a banda de les màquines llevaneus que netegen carrers i carreteres, camionetes amb una pala al davant que van netejant les entrades dels edificis o bé tractors que, a més de la pala per arrossegar la neu, porten un sistema per llançar la neu lluny de les vies de pas. I és que, com que la matèria no es crea ni es destrueix i només es transforma o, com succeix en aquest cas, només es desplaça, la neu que es retira s'ha de posar en algun lloc o altre.

2 comentaris:

  1. HOLA a tota la família,

    Com que avui sembla que la neu s'acosta una mica ( ens han dit que Els Angels nevava una mica )i tots teniem moltes ganes de veure'n força... hem estat mirant i comentant a la classe aquestes darreres entrades on gaudiu de la neu i el glaç.
    També ens ha fet gràcia veure com a l'escola també teniu un racó de jerseis perduts igual que nosaltres!
    Records dels nens i nenes de la classe dels ocells.
    Lola

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Lola i classe dels ocells:

      Esperem que us nevi i que pogueu gaudir de la neu, Aquí l'hivern és força dur pel que a les temperatures, però gràcies a la neu es poden fer moltes activitats i així passa molt més rápid. Tot i que tenim neu, aquí n'hi ha força menys de la que acostuma a haver-hi.

      I sí, ens sembla que racons d'objectes perduts n'hi ha a totes les escoles. I sort en tenim!

      Molts records de part de tots,

      Elimina