dijous, 28 de febrer del 2013

Dia contra l'assetjament escolar

Al Canadà, el darrer dimecres del mes de febrer és el dia contra l'assetjament escolar, també conegut com a bullying. Aquest dia també es coneix com el dia de la samarreta de color rosa. Aquesta commemoració es va instaurar l'any 2008 a la província de Nova Escòcia arran d'uns fets ocorreguts l'any anterior en una escola secundària del comtat de King d'aquesta província de l'est del Canadà. Com a resposta a l'assetjament al que va ser sotmès un noi que el primer dia de curs portava una samarreta de color rosa, una cinquantena d'estudiants masculins es van posar també samarretes d'aquest color. Aquest fet evidencia que, malauradament, l'assetjament escolar és un problema important tant al Canadà com al Quebec. Recentment, el Govern del Quebec va aprovar una llei per a prevenir i combatre l'assetjament escolar, la qual obliga a que cada escola tingui un protocol per identificar i comunicar els casos que es produeixin. Per aquest motiu, ara fa uns dies, a l'escola on van els nostres fills ens van passar una circular amb una guia per a distingir entre intimidació i conflicte. I avui, un dia més tard del dia oficial perquè ahir celebraven el Carnaval d'Hivern, commemoren el dia contra l'assetjament escolar. Per això, ens han demanat que tots els nens i nenes de l'escola portin una samarreta de color rosa.

2 comentaris:

  1. Bona nit família,fa dies que no faig cap comentari,
    però vaig llegint totes les vostres anècdotes.El temps passa molt depresa i ja només queden uns quatre mesos pel vostre retorn, oi que sí ? disfruteu de la neu perquè aqui ja no la podreu disfrutar-la,aquí hem vist el paissatge una mica blanc però amb una hora ha deseperagut, avui hem anat a Ripoll i la muntanya de BELLMUNT es veia una mica blanca, poca cosa.Va ser molt curios veure un Hotel de glaç,no s'enten que es pugui viure dintre d'aquella fredó, és curios.....Merçè, ja pots començar a pensar com voldràs la manteda, seguiu el meu bloc de PATX, aquesta setmana he penjat una funda nordica per l'Oleguer,era el regal pendent del neixament .
    Una abraçada per tots. Mariangels

    ResponElimina
  2. Hola tieta,

    Sí, disfrutem el que podem de la neu, tot i que aquest any n´hi ha ben poca, diuen. Em van comentar que hi havia una miqueta de neu a Bellmunt, però també m´han arribat fotos de la nevada d´Andorra. Allò sí que és una bona nevada!!!
    Ja li diré a la Mercè que comenci a pensar com vol la mante i mirarem el teu bloc amb ella per agafar idees.
    Gràcies per seguir-no i sí, ens veiem aviat, que el temps passa volant!
    Records,
    maria i família

    ResponElimina