dimarts, 4 de juny del 2013

Biosphère de Mont-real

Diumenge passat ens vam acostar a veure la Biosphère de Mont-real, que actualment és un museu dedicat al medi ambient. Com que no teníem temps per a visitar el museu, ens vam haver de limitar a contemplar aquest magnífic edifici des de l'exterior. La Biosphère ocupa l'antic pavelló dels Estats Units per a l'Exposició Universal que l'any 1967 es va celebrar a Mont-real. Aquest pavelló, que reprodueix més del 75% d'una esfera, és obra de Richard Buckminster Fuller (1895-1983) i va ser el més visitat de l'Expo 67. La Biosphère es troba a l'illa Sainte-Hélène, una de les 234 illes de l'arxipèlag Hochelaga que hi ha en aquesta zona del riu Saint-Laurent. Precisament, l'illa més gran d'aquest arxipèlag és l'illa de Mont-real. Com a curiositat, amb motiu de l'Expo 67 es va duplicar la superfície de l'illa Sainte-Hélène i també, amb les terres sobrants de l'excavació del Metro, s'hi va construir una nova illa a tocar, l'illa Notre-Dame, on hi ha un casino que ocupa el que va ser el pavelló de França i també el circuit Gilles Villeneuve, on aquesta setmana hi té lloc el Gran Premi del Canadà de Fórmula 1.

2 comentaris:

  1. Bona nit família,cada dia llegim novetats de les vostres visites per aquestes terres llunyanes de nosaltres , tot és precios, però jo pregunto i dels avis de Sant Pere que no han arribat aquí amb vosaltres...? ens agradaria sapiguer alguna cosa d'ells a veure si tot els va bé , si en Manel segueix el bon ritma que tenia..etc.
    Diumenge varem batejar la ISONA, varem trovar a faltar tota la familía FONT-FURNOLS, tot va anar molt bé i el dia va ser explendit.
    Una abraçada per tots .
    Mariangels

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola tieta,

      Per aquí tot bé. Els pares han arribat, ja veuràs el bloc d´avui que ho expliquem.
      Ens han dit que el bateig de l´Isona va anar molt bé i va fer molt bon dia. Ens n´alegrem molt. Suposo que ens vau posar una falta ben grossa però la distància és massa gran. Us veurem a tots d´aquí a poc.

      Records,

      Elimina