dissabte, 18 de maig del 2013

Boston


Aquest cap de setmana, aprofitant que dilluns és la Festa dels Patriotes i és festiu al Quebec, hem viatjat una mica més lluny i ens hem arribat a Boston, que està a unes 4 hores en cotxe de Sherbrooke. Ens hem allotjat a uns 30 quilòmetres de la ciutat, dins l'estat de Massachusetts però molt a prop del de New Hampshire. Des d'aquí ens hem acostat a Boston amb cotxe però hem optat per aparcar-lo al costat d'una estació de metro als afores, on hem agafat un ticket diari (que només han de pagar els adults) i que permet utilitzar tantes vegads com es vulgui el metro i els autobusos de la ciutat i algun transbordador. Hem començat la visita a Boston al Boston Common, que és el parc públic més antic d'Amèrica. Al Boston Common comença el Freedom Trail (el camí de la llibertat) que és un circuit d'uns 4 quilòmetres que va passant pels punts més emblemàtics d'aquesta ciutat en la que va començar la revolució nordamericana. El Freedom Trail és molt còmode i pràctic perquè per a recórrer-lo només cal seguir una línia vermella feta de rajoles o pintada que, en els punts d'nterès, té una placa com la que es pot veure en la fotografia superior dreta. El Freedom Trail passa, entre d'altres, per la Massachusetts State House (el Parlament de l'Estat de Massachusetts), un parell de cementiris on hi ha enterrats personatges il·lustres dels Estats Units, la casa de Paul Revere (que data de 1680 i que és la casa més antiga de Boston), diferents esglésies i museus. El recorregut acaba a l'altra banda del riu Charles, amb una visita a l'U.S.S. Constitution (segona fotografia de l'esquerra), el vaixell de guerra més antic que encara salpa de port diverses vegades l'any i que va participar en la guerra de 1812 entre Estats Units i Gran Bretanya. Una vegada visitat el vaixell, hem agafat un transbordador que creuava el riu Charles fins al costat de l'Aquari. Després hem anat al Public Garden i altre cop al Boston Common. Per acabar, hem tornat a agafar el metro per arribar-nos fins al campus de la Universitat de Harvard (fotografia dreta inferior) i poder-lo admirar una mica. En diversos punts de la ciutat hem vist pancartes i punts de venda de records amb el lema Boston strong (com es pot veure en la fotografia esquerra inferior), que s'ha popularitzar arran de l'atemptat que es va produir recentment a la marató. Boston és una ciutat que ens ha agradat molt ja que, com podeu veure en la imatge esquerra superior, arquitectònicament combina molt bé les parts més antigues amb les més noves i passejar-hi és molt fàcil i agradable.

2 comentaris:

  1. Hola família,fa dies que no obria el vostre blog, hem estat 10 dies de viatge fent el CAMINO i varem arribar divendres, hem caminat de BURGOS a LEON 190 km.Tot ha anat bé gràcies a Déu.Estic molt contenta que vinguin els pares uns dies per aquí,la teva mare va enviar-me un missatge pel correu i va comunicar-mo,encare no els he vist, demà anirem a S.pere a desitjals-hi bon viatge.
    Fantàstic aquest viatge de BOSTON, aprofiteu tot i més.
    Aquest any no tenim primavera, avui les temperatures són de 10 graus, el Jordi és a la Cerdanya i ens ha dit que està ple de neu, inmagineu-vos això el 19 de maig.
    molts petons els nens i una abraçada per tots .
    tieta Mariangels

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola tieta,

      Ens n´alegrem que hagi anat bé la caminada. Sí, aquest any sembla que l´hivern allarga més a Catalunya que al Quebec. També a d´altres zones de Canadà, l'hivern sembla que no vol acabar de marxar tampoc.
      Nosaltres aprofitem els darrers mesos que ens queden per aquí i intentem veure el màxim que podem.
      Segur que quan vinguin els meus pares també ens ho passarem tots bé.

      Molts records,




      Elimina