dimecres, 16 de gener del 2013

Poutine

La poutine és un dels plats més típics i populars del Quebec. Es pot trobar a pràcticament tots els restaurants, inclosos els de les cadenes de menjar ràpid. Tot i això, nosaltres només ens hem atrevit a tastar-la una vegada.
La poutine és un plat senzill i ràpid d'elaborar. S'agafen patates fregides, s'hi afegeix formatge de pasta tova tallat a daus i s'hi posa al damunt una salsa calenta (que es fa amb un guisat de carn i tomàquet), que fon el formatge. Com ja us havíem comentat alguna vegada, molts dels plats del Quebec no són gaire elaborats i la poutine no n'és l'excepció. Aquest plat es va originar cap el 1950 en algunes zones rurals del Quebec, probablement perquè al tractar-se d'un plat amb força greix i molt calòric, és ideal perquè la gent que ha de treballar a l'exterior pugui suportar els freds hiverns d'aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada