Per dinar, a l'escola on van els nostres fills, hi ha la possibilitat que els nens es portin la carmanyola o bé, de dimarts a divendres, que puguin menjar el menú que ofereixen. Dilluns no hi ha menú ja que la cafeteria és deficitària i el fet de que estigui oberta un dia menys permet reduir costos. El preu del menú és de 4$ que cal portar en metàl·lic el mateix dia (tot i que si es vol es pot pagar més d'un dia alhora i per avançat). Pel que es va comentar a una reunió de l'AMPA, aquest menú està revisat per una nutricionista, però s'han escollit els plats que més agraden els nens per tal de tenir suficient demanda. En aquesta escola, amb uns 200 alumnes, es fan entre 40 i 100 menús diaris.
Ara bé, com hem comentat en altres ocasions, el Québec no sobresurt pel seu menjar, i això també es pot veure en el menú escolar. Alguns plats principals són hamburguesa de pollastre, grilled cheese (com un biquini), sheperd's pie (puré de patates amb carn i/o verdures), lassanya, pizza, tacos, fajitas, sloppy joes (com carn picada en un entrepà de pa tou) o espaguetis, entre altres. Els plats poden anar o no acompanyats amb alguna amanida, coleslaw (col ratllada molt usada com acompanyament) o trossos de patates. Per postres s'ofereix iogurt, pudding, gelat, galetes, muffins, cupcakes i de tant en tant, fruita. Per tant, com podeu veure no es tracta, des del nostre punt de vista, d'un menú gaire saludable, tot i que gairebé sempre hi ha com a acompanyament verdures (crues). Però és clar, com que no hi ha microones per escalfar el menjar, si volem que els nostres fills mengin un plat calent ara que ja refresca, és el que tenim! Intentem trobar un equilibri entre el menjar que podem fer, limitat pel fet que s'ha de poder menjar fred i el que ofereixen a l'escola, cosa que costa prou!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada